Tessa Lamers

Tessa Lamers

Zangles, songwriting-les, pianoles of een mix hiervan volgen op een creatieve, eigentijdse manier? Dat kan bij Tessa Lamers! Tessa is in 2017 succesvol afgestudeerd aan het pop-conservatorium van Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam, in de dubbele richting Zang en Songwriting. Hiervoor heeft ze reeds de mbo-opleiding Songwriting aan het Rock City Institute afgerond. Ze heeft o.a. lessen gevolgd bij Harjo Pasveer, Simone Roerade, Tjeerd van Zanen, Marinus de Goederen (a.k.a. A Balladeer) en Marijke Hörmann. Ook heeft ze de minors ‘Creative Producing’ en ‘Koor Dirigeren’ met goed gevolg afgesloten.

Naast een bevlogen en artistieke docent is Tessa ook frontvrouw, songwriter en het-brein-achter haar eigen synthpop-band L’Asset. Hiermee treedt ze op in binnen en buitenland (o.a. een UK-headline tour en een timeslot op het Port Eliot Festival in Cornwall) en heeft ze in 2017 haar debuut-single ‘Ultraviolet’ uitgebracht in samenwerking met producer Holger Schwedt (Anouk, Miss Montreal, Di-Rect). En het leuke is…onze eigen drumdocent Jos Tobé is de drummer van deze band!
Ook heeft Tessa deelgenomen aan diverse internationale songwriting-camps, waar ze o.a. een co-write heeft gedaan met Alice Merton.

De lessen van Tessa zijn voor jong en oud en zijn op maat gemaakt voor jou.

Op basis van jouw wensen stelt Tessa een lesplan samen, welke kan bestaan uit een combinatie van diverse lessen: zang/songwriting/piano-beginners.

Zangles
“In mijn zanglessen gaan we werken aan de hand van songs die jij mooi vindt, die jou inspireren, met een goede techniek aan de basis. Ik gebruik geen specifieke methode, maar gooi diverse technieken in de mix omdat ik vooral wil werken vanuit jouw eigen geluid. Met jouw stem als uitgangspunt kijken we wat nodig is om ontspannen te kunnen zingen, meer controle te krijgen over je stem en met plezier die ene hoge of juist lage noot te halen. Want plezier hebben tijdens het zingen is het allerbelangrijkst! Door o.a. mijn theater-ervaring kan ik je ook helpen bij spanning tijdens het zingen en bij de ontwikkeling van zekerheid.

Verder zoomen we in op tekstbeleving en presentatie en kunnen we werken aan je gehoor, microfoontechniek en kunnen we jouw lesplan naar wens samenstellen.

Songwriting
Klinkt schrijven je als muziek in de oren maar weet je niet waar je moet beginnen of weet je niet hoe je met je liedje verder moet? Aan de hand van oefeningen, tools, tips en tricks gaan we jouw songwriting-skills upgraden en naar een next level tillen!

Het bespelen van een begeleidend instrument is handig, maar niet nodig.

Pianoles Beginners
Ook geeft Tessa pianoles aan beginners. Dus heb je altijd al piano willen spelen, kriebelen je vingers bij het zien van pianotoetsen of wil je jezelf leren begeleiden bij het zingen of schrijven van je eigen liedjes? Dan is de beginnerscursus piano misschien wel iets voor jou.

Tessa geeft op woensdag les  bij Popschool Hoeksche Waard.