Jos Tobé

Jos Tobé

Jos Tobé

Jos Tobé is op zijn achtste begonnen met drummen bij het Rotterdamse SKVR. Naast deze lessen neemt hij ook les bij Cesar Zuiderwijk’s Musicstation waar hij les krijgt van Koen Herfst en Gerard van Hamburg.

Zijn middelbare schooltijd brengt Jos door op de Havo voor Muziek en Dans en daar krijgt hij les van Bob Langenberg. Bob is een uitstekende leermeester voor veel jonge getalenteerde drummers en mede dankzij hem kan Jos Tobé doorstromen naar het Rotterdams conservatorium. Hij belandt daar op de pop afdeling waar hij les krijgt van bekende drummers zoals Martijn Vink, Hans Eijkenaar en Stef Broks.

Jos zijn persoonlijke invloeden qua bands en drummers zijn legendes als John Bonman (Led Zeppelin), Steve Gadd, Steve Jordan, Keith Moon (The Who) en Levon Helm (The Band) en moderne drummers als Keith Carlock, Aaron Sterling, Aaron Spears, JJ Johnson en Dave Grohl.

De laatste jaren heeft Jos in verschillende bands gespeeld en hierdoor veel ervaring opgedaan. Momenteel is hij vaste drummer bij Soul- en Jazz zanger Thom Hoorweg, en speelt hij in een Electro, Synth, Pop-act genaamd L’Asset.

Naast zijn speel carrière is Jos op zijn 16e stage gaan lopen bij de Popschool Hoekse Waard en heeft er daarna ruim een jaar les gegeven. Na een aantal omzwervingen is Jos nu weer terug bij Popschool Hoekschewaard en nu met een vaste lesdag.

Jos Tobé geeft op dinsdag en woensdag drumles bij Popschool Hoeksche Waard.