– DJ & Producing lessen

Nederland is al sinds midden jaren ’80 een van de toonaangevende landen op het gebied van elektronische muziek. En dus geven we op de Popschool Hoeksche Waard ook lessen DJ-ing en productie. We leren je stap voor stap hoe je een goede DJ-set opbouwt, en wat de ingrediënten zijn voor een vette dance-track. En daarbij kijken we zowel naar de technische kant als naar de muzikale kant. Want net als een traditionele muzikant maak je als DJ- en producer aan de lopende band muzikale keuzes. Wij leren je bewust met muziek om te gaan, en we geven je mee hoe alle onderdelen van een track in elkaar grijpen.

Bij de DJ lessen leer je hoe je een set opbouwt, welke tracks je kiest, hoe je beats moet matchen en hoe je tracks combineert. Dit doen we op een Pioneer DJ Controller met Recordbox software: de industriestandaard in alle grote en kleine clubs en podia.

Popschool Hoeksche Waard is daarnaast een officiële Ableton Live school. Wij kunnen je alles leren over het werken met de meest toonaangevende productiesoftware van dit moment. En we zijn natuurlijk voorzien van de nieuwste versie en een Ableton Push controller. Neem je productieles bij de Popschool, dan krijg je een gratis licentie Ableton Live intro, zodat je zelf meteen aan de slag kunt.

DJ en productielessen worden op de Popschool gegeven op de Dinsdag, door Danou Possel.