Mathijs Mens

“Mathijs

Mathijs Mens

Mathijs Mens is op zijn 8ste begonnen met drummen. Het lezen van muziek en spelen in orkesten vormt naast zijn reguliere drumlessen de basis voor zijn muzikale carrière.

In zijn tienerjaren ontdekt hij andere soorten muziek. funk, jazz, psychedelische rock en hip-hop trekken voornamelijk zijn aandacht. Vanaf zijn twaalfde begint hij in bandjes te spelen en laat hij de orkesten achter zich liggen. In zijn tienerjaren speelt hij veel in cafés, kroegen en podia door het hele land. Dit smaakt naar meer en hij besluit zich aan te melden voor het conservatorium. Daarnaast begint hij op zijn 17de les te geven aan de Alphense popschool.

Op zijn 18de begint hij aan zijn studie Jazz drums aan het Rotterdams conservatorium. Sindsdien speelt hij met verschillende groepen en is hij met zijn creatieve spel een talent om in de gaten te houden in de Rotterdamse muziek scene.

Belangrijke invloeden voor zijn creatieve spel zijn: Harvey Mason, Idris Muhammad, Prince, Clyde Stubblefield, Tony Williams, Elvin Jones, Ahmir Thompson, James Brown en vele andere. Zijn lessen zijn geschikt voor jong en oud en zitten vol energie, grooves en kennis.

Mathijs geeft op zaterdag drumles bij Popschool Hoeksche Waard.